3 Heat Transfer Hacks voor het pellen en plaatsen van uw ontwerp

Je hebt een mooi ontwerp gemaakt, het vinyl gesneden, nu komt het deel dat soms een beetje uitdagend kan zijn: het pellen en het ontwerp goed op het kledingstuk plaatsen.

Wij laten u 3 Heat Transfer Hacks zien die het pellen en het op de juiste manier plaatsen van heat transfer vinyl makkelijker maken:

  1. Snijfolie / -vinyl met een kleverige drager op een verwarmd oppervlak
  2. Gebruik pelranden rond uw ontwerpen
  3. Gebruik een plaatsingstafel samen met een laseruitlijningstool of maak een plaatsingssjabloon

Snijfolie met een kleverige drager op een verwarmd oppervlak

Snijfolie plaatsen op een verwarmd oppervlak maakt het makkelijker om overtollig vinyl rond een ontwerp te verwijderen. Er zijn wel warmtedrukaccessoires beschikbaar, zoals een pel-paneel of pel-tafel (weeding table), maar misschien zit deze apparatuur niet in uw budget. Wat kunt u doen?

Hack: Gebruik uw hittepers!

Zet uw pers aan, laat hem op de gewenste temperatuur komen en breng dan wat warmte aan op de onderste plaat. Plaats uw nog niet gepelde ontwerp op de nu verwarmde onderplaat en pel uw ontwerp. Dit gaat nu een stuk makkelijker!

Gebruik pelranden rond uw ontwerpen

Wat is een pelrand? Het is een vierkant die rond de buitenkant van je ontwerp wordt geplaatst, waardoor er een grens ontstaat. Normaal gesproken wordt bij het snijden van een ontwerp op een vinylsnijder een pelrand om het hele ontwerp heen aangebracht.

Hack: Maak kleinere pelranden binnen het ontwerp.

Misschien heeft je ontwerp kleine tekst of fijne details. Door pelranden toe te voegen aan elk ontwerpelement, versnelt u het pelproces. Met deze extra randen hoef je niet langer te letten op de kleine details, terwijl je je moet concentreren op de grotere delen van het ontwerp.

Gebruik een plaatsingstafel samen met een laseruitlijningstool

Nu je een paar trucjes hebt voor het pellen, ben je klaar om het ontwerp op je kleding te plaatsen. Dit kan een andere uitdaging zijn, de juiste plaatsing van het ontwerp op het t-shirt.

Hack: Gebruik een tafel met een rechte rand samen met lasers om te helpen bij de plaatsing van het ontwerp op het t-shirt.

In plaats van uw kledingstuk op uw hittepers te laden en de plaats van het ontwerp te gokken, plaatst u het op een tafel met een rechte rand. Leg de naden in lijn met de rechte rand van de tafel. Gebruik een laseruitlijningstool om de exacte plaatsing van uw ontwerp te bepalen. Maak een laserlijn parallel aan de bovenkant van de tafel en gebruik vervolgens een tweede laser om een lijn te maken die loodrecht op de tafel staat. U plaatst het midden van uw ontwerp waar de twee lijnen elkaar snijden.

Als u een snijfolie met een kleverige drager gebruikt, kunt u na het plaatsen van het ontwerp uw kledingstuk naar de hittepers verplaatsen om het aan te brengen. Zo niet, voeg dan thermische tape toe om het ontwerp op het kledingstuk te plakken en ga dan naar de hittepers.

Bonus Hack: Maak een kartonnen sjabloon om te helpen bij de plaatsing.

Als u niet in staat bent om te investeren in een Laser Alignment System, snijdt u een stuk karton op de exacte plaatsingsmaat en legt u uw kartonnen sjabloon op het kledingstuk om uw ontwerp te plaatsen.

Bekijk ook onderstaande video die deze “hacks” in detail behandelt.

Door deze eenvoudige trucs in uw productieproces te integreren, zult u verbaasd zijn over hoe efficiënt en accuraat u zult worden.